+385 95 523 75 67
Grada Vukovara 32, Mohovo 32223, HR

* Ime i prezime

* Email adresa

* Poruka

Sok od aronije

Nakon branja plodova, isti se peru, prešaju, te se iscjeđeni sok odmah toči u prethodno steriliziranu ambalažu. Nakon zatvaranja boce, deset minuta traje postupak pasterizacije.

VAŽNO: Nikakvih dodatnih sastojaka u soku nema!

Ovako spravljen sok može trajati i do 12 mjeseci bez gubitka kvalitete, preduvjeti za to su sljedeći:

Bocu sa sokom čuvati van domašaja svjetla, na tamnom mjestu.

Idealna temperatura za skladištenje je podrumska, nikako ne smije biti izložena direktnom utjecaju topline iz bilo kojeg izvora.

Nakon otvaranja boce, sadržaj možete iskoristiti kroz 20-tak dana.

Nakon otvaranja obavezno čuvati u hladnjaku.

Prije konzumacije sadržaj boce lagano protresti.

Natočeni sok, prije konzumacije, ostaviti par minuta na sobnoj temperaturi kako bi ublažili trpkost, te naglasili prisutnost prirodnih šećera i drugih aroma ploda aronije.

Vidljivi su tragovi ostataka ploda aronije, iz razloga što prilikom prešanja i točenja soka ne koristimo nikakva cjedila.

Konzumacija soka:

  • ¹Preporučena doza konzumiranja od 0,3dl do 0,5dl ujutro
  • ¹nije medicinski savjet.

Bitno je naglasiti kako je za 1 litru našeg soka potrebno prosječno 3-4kg svježeg ploda aronije, koji se ručno prešaju u preši zapremine 30kg. Plodove beremo tek kada iznos suhe dosegne prosječnu vrijednost od minimalno 20% (po Brix-u) odnosno kada plod u potpunosti prestane dozrijavati i počne lagano kalirati - gubiti višak tekućine. Ovakvim pristupom - kasnijom berbom, ručnim prešanjem, dobivamo vrhunski nektar s idealnim udjelima suhe tvari, kiselina i trpkosti.

Sok od aronije osjeća se svim osjetima - miris je svjež, baršunast - okusi se pretapaju od slatkog, blago kiselog i trpkog. Sok mora "ostati" na nepcima nakon konzumiranja.

aronija sok

bez dodanih konzervansa i
šećera

dobiven hladnim prešanjem

100% aronija

pakiranje 0,5l

60kn

dostupno

Dostava za područje Republike Hrvatske po cjeniku Hrvatske Pošte ili Tisak Paket. Narudžbe u vrijednosti većoj od 100,00kn sa područja grada Zagreba , dostavljamo na kućnu adresu bez troškova dostave. Za narudžbe u vrijednosti većoj od 200,00kn za područje Republike Hrvatske troškove dostave snosimo mi! PDV nije obračunat, sukladno odredbi čl. 90. Zakona o porezu na dodanu vrijednost.